Kiropraktik

        Anne Solsø, kiropraktor

Kiropraktik


Kiropraktik anvendes til at behandle smerter og funktionsforstyrrelser i led, nerver og muskler, også kaldet bevægeapperatet.


Men en 5-årig universitetsuddannelse og et år i turnus bliver kiropraktorer specialiserede i at varetage diagnostisering og behandling af sygdomme og funktionelle lidelser i bevægeapperatet. Kiropraktorer er i dag en fuldt integreret del af det danske sundhedsvæsen.


Smerter i rygsøjlen (især nakke og lænd) eventuelt med udstrålende smerter til ben eller arme er den hyppigste grund til, at man henvender sig til en kiropraktor. Rygsmerter kan optræde på forskellige måde og i flere sværhedsgrader lige fra ømme muskler til alvorligere skader som fx en diskusprolaps.


Generne kan have forskellig karakter som fx sovende, jagende eller murende, eller give udstrålende smerter væk fra det skadede område som fx hovedpine eller iskias. Det er kiropraktorens opgave at finde frem til årsagen til problemet.


Behandling hos kiropraktor er, for det meste smertefri og bortset fra forbigående ømhed og træthed, stort set fri for bivirkninger.


Første konsultation


Undersøgelsen omfatter en udførlig sygehistorie og en grundig undersøgelse som minimum af området med besvær. Ofte suppleres undersøgelsen med mere almene undersøgelser som fx blodtryksmåling eller ligende.


Det kan være nødvendigt at supplere med en røntgenundersøgelse. På Sundhedscentret i Tarm er der røntgendiagnostiskafdeling, der tager imod patienter fra kl. 8 til16 alle hverdage.


Behandlingen hos en kiropraktor består typisk af flere elementer: Information og rådgivning. Manuel behandling i form af kiropraktisk manipulationsbehandling, bløddelsbehandling og øvelsesinstruktion.


Opfølgende behandling


Ved efterfølgende konsultationer begynder du og kiropraktoren med at vurdere din nuværende tilstand, evt. fremskridt, om anbefalede øvelser forløber planmæssigt mm. Dette har til formål hele tiden at vurdere dit behov for evt yderligere behandlinger, samt om der skal suppleres med anden relevant behandling.


Du skal være opmærksom på, at let ømhed eller opblussen af problemet kan forekomme i dagene efter konsultationen. Dette er ikke et tegn på forkert behandling.


Oftest er en enkelt behandling ikke tilstrækkelig for at opnå et optimalt resultat.


Tilbagefald


I nogle tilfælde kan man opleve at problemet vender tilbage. I så fald anbefales du at henvende dig hos kiropraktoren tidligt, da der dermed er gode muligheder for at blive smertefri eller ganske få behandlinger.


Bestil en tid 


Med vores online booking kan du nemt bestille en tid til behandling.


Klik og bestil en tid onlineDu er også velkommen til  at ringe og bestille en tid på telefon 21 38 68 80. Jeg er klar ved telefonen alle hverdage kl. 10-11.